Asic Pro – kopač među kopačima kriptovaluta

Asic Pro – kopač među kopačima kriptovaluta

USB kopači kriptovaluta mali su prijenosni uređaji koji unatoč tome imaju veliku snagu. Omogućuju kopanje kriptovaluta s malo opreme i troškova.

 Kupiti ili kopati?

Ako želimo nabaviti kriptovalute, imamo tri načina za to: možemo ih kupiti, primiti kao plaćanje ili kopati odnosno rudariti.

Prve dvije metode su očite i obično su teme rasprava o vrijednosti virtualnog novca kao investicije i kao valute. Što se tiče treće metode, kriptovalute se stvaraju kroz proces koji se naziva kopanje, u kojem se snaga računala (ili posebnog uređaja) koristi za rješavanje zagonetke u potrazi za brojem koji se naziva nonce. U teoriji, zagonetke bi se mogle riješiti olovkom i papirom. Nisu matematički teške, samo uključuju mnogo brojeva i nagađanja.

U početku su zagonetke koje su Bitcoin kopači morali riješiti bile relativno lake i nisu zahtijevale veliku snagu raspršivanja, ili obrada informacija. Međutim, s vremenom su zagonetke postajale sve teže. To je zato što su kreatori Bitcoina odlučili da bi kopanje svakog bloka trebalo trajati oko 10 minuta kako bi se spriječila inflacija. Kako se računalna snaga povećavala, povećavala se i težina. Težina se prilagođava svakog 2016 bloka – dakle otprilike svaka dva tjedna ako je potrebno 10 minuta za kopanje bloka. Dakle, teoretski, možete uzeti prosječnu stopu raspršivanja i vrijeme po bloku iz prethodnih 2016 blokova da biste procijenili sljedeći broj težine.

U siječnju 2009. težina je bila 1,0, a mrežna brzina raspršivanja bila je 4,21 milijuna raspršivanja u sekundi. Danas se teškoća mreže približava 20 trilijuna i razina raspršivanja je oko 150 milijuna terra raspršivanja u sekundi (TH/s), s terra raspršivanjem jednakim 1 bilijunu raspršivanja. S druge strane, tijekom tog vremena cijena Bitcoina je proporcionalno porasla, tako da je to još uvijek vrlo isplativ posao.

Rješenje budućnosti?

Činjenica da BTC zahtijeva da kopamo na visoko specijaliziranom hardveru, dok se neke druge kriptovalute mogu kopati na grafičkoj kartici, vrlo je važna. Također, bitan je i faktor potrošnje električne energije, koja je neophodna količina kopaču za učinkovit rad. To također treba usporediti s cijenom kriptovalute, koja varira praktički svaki dan. Profitabilnost kopanja, dakle, ovisi o nizu pitanja, a svaki pojedinačni kopač može biti profitabilan tek kada dotična valuta dosegne dovoljnu vrijednost.

S tehnološkog aspekta – međutim, svakako se isplati zainteresirati za kopanje kriptovaluta jer na taj način sudjelujemo u pravoj tehnološkoj revoluciji koja mijenja mnoge industrije – teško je reći kada će biti korisno moći konfigurirati čvor blockchain tehnologije.

S obzirom na financijski aspekt, može se reći da ovisi o svakom novom coinu. Razmotrite razmjere poteškoća u kopanju podataka iz virtualnog tokena. Osim toga, treba uzeti u obzir i potrošnju energije kao i trošak nabave “kopačke opreme”.

 

 Kopač kriptovaluta – kako funkcionira

Postoje mnoge vrste kopača kriptovaluta.

Moguće je jednostavno kopati kriptovalute preko interneta putem posebnih preglednika ili dodataka za one poznatije, kao što su Firefox ili Chrome. U pregledniku radi na način da skripta izvlači tokene u pozadini. Korisnik može postaviti brzinu kojom kopač treba raditi. Međutim, ovo radi samo za određene altcoine s malim poteškoćama u kopanju. Većina profesionalnih kopača koristi ASIC-ove kako bi osigurali optimalnu zaradu od kopanja.

Što se tiče samih metoda kopača kriptovalute, one ovise o vrsti kriptovalute koja se kopa. Najčešći virtualni novčići koriste mehanizme poznate kao dokaz o radu i dokaz o udjelu.

Dokaz o udjelu ne uključuje rješavanje složenih matematičkih problema. Ova metoda uvelike ovisi o broju ‘kovanica’ koji se drže u ‘omogućenom novčaniku za kriptovalute’. Algoritam je taj koji procjenjuje i na kraju odlučuje koji će kopač potvrditi transakciju i za nju primiti proviziju. Odluka algoritma ovisi o nizu čimbenika, uključujući broju kovanica u novčaniku. Jednostavno rečeno, što više kovanica netko ima, veća je šansa zarade od kopanja. Međutim, ova metoda ne zahtijeva kupnju odgovarajućeg hardvera kopača kriptovalute.

Dokaz o radu uključuje kopanje kovanica izvođenjem odgovarajućih matematičkih izračuna pomoću kopača. Učinkovitost kopača mjeri se u raspršivanjima po sekundi (H/s). Kopači su izgrađeni na skupu grafičkih kartica ili namjenskih ASIC-ova, koji su trenutno najmodernije rješenje na tržištu.

 

Asic Pro – kopač kriptovaluta budućnosti?

Iako je većina računalnih kopača kriptovaluta temeljenih na modernoj ASIC tehnologiji pozamašni uređaji koji troše više energije od običnih računala, njihova se minijaturizirana verzija također može koristiti za iskopavanje e-kovanica. Dok obični kopači imate više matičnih ploča s više procesora, tako da je uređaj vrlo velik, bučan, težak i jako vruć, također možete iskopati Bitcoine pomoću kopača kriptovalute veličine USB flash pogona te preuzeti jednu ili dvije procesorske jezgre za kopanje kriptovaluta. Asic Pro je jedan takav najsuvremeniji kopač.

Asic Pro kopač kriptovaluta sposoban je kopati 13 vrsta kovanica temeljenih na SHA-256 algoritmu enkripcije – uključujući Bitcoin Cash, Peercoin i Namecoin. Asic Pro ne zahtijeva jedinstveno napajanje ili čak mrežnu vezu, jer se može spojiti na apsolutno bilo koje stolno računalo, prijenosno računalo ili čak tablet. Ne zagrijava se, pa nije potrebno hlađenje, a povrh toga, Asic Pro je potpuno nečujan u usporedbi s tradicionalnim kopačima.

Drugim riječima, Asic Pro je minijaturizirana verzija kopača kriptovaluta s velikim mogućnostima.

Asic Pro i naša recenzija

Asic Pro izvrstan je kopač za one koji žele započeti svoju avanturu kopanja kriptovaluta upravo sada. Lagan je i kompaktan, a radi bez drastičnog povećanja potrošnje energije.

Asic Pro kopač kriptovaluta kompatibilan je s gotovo svim računalima ili tabletima koji imaju USB priključak, što znači da nema potrebe za ulaganjem u dodatnu opremu. Zbog jednostavne instalacije i potpuno nenametljive uporabe, to je kopač koji se može koristiti u pozadini tijekom svakodnevnog rada ili zabave. Dakle, ako netko želi započeti s kopanjem kriptovaluta bez trošenja tisuća na specijaliziranu opremu, hlađenje i pohranu, onda će Asic Pro biti dobar izbor.

Unatoč povećanoj težini kopanja kriptovaluta, čini se da era kopanja istih neće uskoro završiti. Asic Pro kopač kriptovalute je dokaz za to – mali, brz i učinkovit!