Размислувајќи за иднината - сет „Netricoin“

Размислувајќи за иднината - сет „Netricoin“

Поминаа повеќе од десет години, откако мистериозниот Сатоши Накамото го создал Биткоинот, првата и убедливо најпопуларната форма на криптовалута во светот. Но, Биткоинот не е последниот збор за криптовалутите, бидејќи моментално на пазарот има над 7000 криптовалути. При толку широк спектар на криптовалути, како инвеститорите знаат, во која криптовалута најдобро е да се инвестира? (more…)