Asic Pro – kopač med kopači kriptovalut

Asic Pro – kopač med kopači kriptovalut

USB kopač kriptovalut je majhna prenosna naprava, vseeno pa ima veliko moč. Omogoča, da kriptovalute kopljemo z malo opreme in stroškov.

 Kupiti ali kopati?

Če želimo pridobiti kriptovalute, lahko to storimo na tri načine: lahko jih kupimo, lahko jih prejmemo kot plačilo ali pa jih kopljemo.

Prvi dve metodi sta jasni in sta običajno temi pogovora o vrednosti virtualnega denarja kot investicija in kot valuta. Pri tretji metodi so kriptovalute ustvarjene preko procesa, ki ga imenujemo kopanje. Pri tem je uporabljena moč računalnika (ali posebne naprave) za razreševanje ugank in zasledovanje števila, imenovanega nonce. V teoriji lahko uganke rešimo s pomočjo svinčnika in papirja. Matematično niso zahtevne, vključujejo pa veliko številk in ugibanja.

V začetku so bile uganke, ki so jih morali rešiti Bitcoin kopači, razmeroma lahke in niso zahtevale veliko moči ključev ali obdelave informacij. Čez čas pa so uganke postale čedalje težje. To pa zato, ker so se ustanovitelji Bitcoina odločili, da naj bi za kopanje enega bloka potrebovali 10 minut, da bi preprečili inflacijo. Z naraščanjem računalniške moči je naraščala tudi težavnost. Težavnost se ureja v vsakem 2016. bloku – približno vsak drugi teden, če upoštevamo, da potrebujemo 10 minut za kopanje enega bloka. V teoriji bi lahko upoštevali povprečno hitrost iskanja ključev in čas, porabljen na blok iz prejšnjih 2016 blokov, da bi predvideli naslednjo težavnostno stopnjo.

Januarja 2009 je bila težavnost 1.0 in hitrost iskanja ključev omrežja 4.21 milijonov ključev na sekundo. Danes se težavnost omrežja približuje 20 bilijonov in hitrost iskanja ključev je okoli 150 bilijonov ključev na sekundo (Th/s), s Tera ključem, ki je enak 1 bilijonu ključev. Na drugi strani pa je v tem času cena Bitcoina narastla sorazmerno, zato je še vedno dobičkonosen posel.

Rešitev za prihodnost?

Dejstvo, da BTC zahteva, da kopljemo z visoko specializirano opremo, za razliko od nekaterih drugih kriptovalut, ki jih lahko kopljemo na grafični kartici, je pomembno. Pomemben dejavnik je tudi poraba energije, ki je pomembna za kopača, da lahko dela učinkovito in uspešno. To moramo primerjati tudi s ceno kriptovalut, ki se spreminja iz dneva v dan. Dobičkonosnost kopanja, je torej odvisna od številnih dejavnikov, vsak kopač pa je lahko dobičkonosen, ko omenjena valuta doseže zadostno vrednost.

Upoštevajoč tehnološkega vidika se je vsekakor vredno pozanimati o kopanju kriptovalut, saj na ta način sodelujemo pri resnični tehnološki revoluciji, ki spreminja številne industrije. Težko je reči, kdaj bo uporabna konfiguracija tehnologije veriženja podatkovnih blokov.

Glede na finančni vidik lahko rečemo, da je odvisno od vsakega novega kovanca. Razmislite o obsegu težav pri kopanju iz virtualnega tokena. Poleg tega pa je treba upoštevati porabo energije in stroške nakupa “opreme za kopanje.”

 

 Kopač kriptovalut – kako deluje

Obstaja več tipov kopačev kriptovalut.

Kriptovalute lahko preprosto kopljete preko interneta prek posebnega brskalnika ali vmesnika, kot sta Firefox ali Chrome. V brskalniku deluje tako, da izvleče tokene iz ozadja. Uporabnik lahko nastavi hitrost, pri kateri naj kopač dela. To deluje le pri določenih altcoinih z nizko težavnostjo kopanja. Večina profesionalnih kopačev uporablja ASIC, da zagotovi optimalni dobiček kopanja.

Metode kopačev kriptovalut so odvisne od tipa kriptovalute, ki jo kopljejo. Najpogostejši virtualni kovanci uporabljajo mehanizme, poznane kot dokaz o delu in dokaz o deležu.

Dokaz o deležu ne vključuje reševanja kompleksnih matematičnih problemov. Ta metoda je v večji meri odvisna od števila “kovancev” v “denarnici kriptovalut”. Algoritem oceni in določi, kateri kopač bo potrdil transakcijo in zanjo prejel provizijo. Odločitev algoritma je odvisna od številnih faktorjev, vključno s številom kovancev v denarnici. Preprosto rečeno, več kovancev kot imaš, večja je možnost kreiranja dobička preko kopanja. Vseeno pa ta metoda ne zahteva nakupa ustrezne opreme za kopače kriptovalut.

Dokaz o delu vključuje kopanje kovancev prek opravljanja ustreznih matematičnih izračunov z uporabo kopačev. Učinkovitost kopačev se meri v ključih na sekundo (H/s). Kopači so zgrajeni na kompletu grafičnih kartic ali namenskih ASIC-ov, ki so ta trenutek najmodernejša rešitev na trgu.

 

 Asic Pro – kopač kriptovalut prihodnosti?

Večina kopačev računalniških kriptovalut, ki temelji na moderni ASIC tehnologiji in večjih napravah, porabi več energije kot navadni računalniki, a tudi manjša verzija le-teh je lahko uporabna za kopanje e-kovancev. Medtem ko imajo običajni kopači več matičnih plošč in več procesorjev in je naprava zelo velika in glasna, težka in vroča, lahko Bitcoine izkopljete z uporabo kopača kriptovalut v velikosti USB ključka, da prevzamete eno ali dve enoti CPU za kopanje kriptovalut. Asic Pro je najsodobnejši kopač.

Asic Pro kopač kriptovalut lahko koplje 13 tipov kovancev, ki temeljijo na SHA-256 enkripciji algoritma – vključno z Bitcoin Cash, Peercoin in Namecoin. Asic Pro ne zahteva edinstvenega napajalnika ali internetne povezave, saj ga lahko povežete s katerim koli namiznim ali prenosnim računalnikom in celo s tabličnim računalnikom. Se ne pregreva, tako na ne potrebujete hlajenja. Poleg tega pa je Asic Pro neslišen v primerjavi z drugimi tradicionalnimi minerali.

Z drugimi besedami je Asic Pro mini verzija kopača kriptovalut z velikimi zmožnostmi.

 Asic Pro in mnenja

Asic Pro je odličen kopač za tiste, ki bi radi začeli svojo aventuro kopanja kriptovalut. Je izjemno lahek in kompakten in deluje brez drastičnega povečanja porabe energije.

Asic Pro kopač kriptovalut je kompatibilen s skoraj vsakim računalnikom ali tabličnim računalnikom, ki ima USB vhod, kar pomeni, da nakup dodatne opreme ni potreben. Zaradi svoje enostavne nastavitve in popolnoma nevsiljive uporabe ga lahko uporabite v ozadju med svojimi vsakodnevnimi opravili. Če želite začeti s kopanjem kriptovalut, ne da bi porabili ogromne vsote denarja za specializirane naprave, ohlajevalnike, hranilnike, potem je Asic Pro odlična izbira.

Kljub povečani težavnosti kopanja kriptovalut se zdi, da se obdobje kopanja ne bo končalo kaj kmalu. Asic Pro kopač kriptovalut to dokazuje – majhen, hiter in učinkovit!