Geleceği düşünün - Netricoin seti

Geleceği düşünün - Netricoin seti

Esrarengiz kişilik Satoshi Nakamoto’nun, dünyanın ilk ve en popüler dijital para birimi Bitcoin’i yaratmasının üzerinden dokuz yıldan fazla süre geçmiştir. Ancak Bitcoin, dijital para konusunda söylenen son söz değildir. Piyasada 7000’den fazla dijital para birimi bulunmaktadır. Bu dijital para bolluğunda yatırımcılar hangisine yatırım yapacaklarına nasıl karar veriyorlar?

Portföyünüze iyi bakın

On yıl önce, yatırım portföyünde dijital para birimi bulunan kişilere uzaylı gözüyle bakılırdı. Dijital paralar, bilgisayarlar tarafından oluşturulan ve kriptografik yöntemlerle güvence altına alınan sanal para birimleridir. Ama günümüzde, Bitcoin, Ethereum veya Stellar’a hiç yatırım yapmamış bir yatırımcı geri kalmış bir yatırımcı olarak görülmektedir.

Günümüzde dijital paralar her yerde kullanılmaktadır ve bunlara sadece profesyonel yatırımcılar yatırım yapmamaktadır. Birçok geleneksel şirket dijital para birimlerini platformlarına bir şekilde entegre etmekte veya çeşitli ürünlerinde bu dijital paraları kullanmaktadırlar. Kasım 2020’de PayPal müşterilerine dijital para birimi satın alma, satma veya muhafaza etme hizmeti sağlamaya başlamıştır. Dahası, dijital paraların 26 milyon farklı satıcıdan ürün veya hizmet satın alınırken ödeme aracı olarak kullanılmasına izin vermektedir.

PayPal genel müdürü Dan Schulman basına yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetmiştir: “Dijital para birimlerine geçiş kaçınılmazdır ve ödeme sistemlerinin mali entegrasyonu, erişim yöntemleri, verimi, hızlılığı e dayanıklılığı ile devletlerin vatandaşlarına daha hızlı ödemeler yapabilmesi açısından oldukça önemli avantajlar getirmektedir.” Bütün bunlar, dijital para birimlerine yatırıma başlamak için oldukça iyi bir dönemde bulunduğumuz anlamına gelmektedir.

 

Harekete geçin ama sağduyuyu elden bırakmayın

Yatırım yapmaya başlamak kolay bir iş değildir. Bağlantıları ve mali danışmanla çalışacak kadar çok sermayesi olmayan kişiler için bu daha da zordur. Yatırımlarla ilgili dolandırıcılık teşebbüsleri git gide gelişmektedir. Bu nedenle küçük işletmeler ve gerçek kişiler yatırım, kişisel gelişim, finans yönetimi ve stres yönetimi konularında kendini eğitmeye karar vermektedir. Böylece karşılaştıkları zorluklara daha hazırlıklı hale gelmektedirler ve dolandırıcıların ağına düşmemektedirler.

Çevrimiçi eğitimler ihtiyacın artmasının yanı sıra pratik olduklarından dolayı büyük ilgi görmektedirler. Özellikle gençler, kendi evlerinden, internet üzerinden eğitim almayı tercih etmektedirler. Bu yöntem sayesinde zamandan tasarruf etmek ve eğitim saatini kendi gereksinimlerinize adapte etmeniz mümkün olmaktadır.

 Hangi dijital para birimlerini seçmeli?

Hangi dijital para birimlerine yatırım yapacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Neyse ki bu yıl birkaç favori bulunmaktadır.

Stellar açık kaynak kodlu, merkezi olmayan bir ödeme protokolüdür. Herhangi iki para birimini kullanan uluslararası işlemlerin oldukça hızlı bir şekilde gerçekleştirilmelerini sağlamaktadır. Diğer dijital para birimlerinde olduğu gibi blockchain teknolojisini kullanmaktadır. Platforma ait dijital para birimi lumen (XLM) olarak adlandırılmaktadır. Eter’in (ETH) Ethereum ağını desteklediği gibi, XLM de Stellar ağını ve ağdaki işlemleri desteklemektedir.

Stellar ağında gerçekleştirilen işlemler, umuma açık, dağınık hesap defterine eklenirler. Bu, dünya genelinde herkese açık olan bir veri tabanıdır. İşlemler konusunda mutabakata hızlı ve hatasız bir şekilde varabilmek için Stellar kendine ait benzersiz bir mutabakat yöntemi kullanmaktadır.

Stellar’ın kullandığı mutabakat yöntemi sayesinde işlemlerin hızlı ve az masraflı olmaları sağlanmaktadır. Böylece ağdaki herkes işlemine ait teyidi birkaç saniye içerisinde elde edebilmektedir. Stellar işlemlerinin global hesap defterine eklenmesine yardım eden her katılımcı (düğüm olarak da adlandırılır), güvendiği katılımcılardan oluşan kendine ait bir mini ağ oluşturmaktadır. Bu mini ağlar (kısmi yeter sayısı olarak da adlandırılırlar) beraber çalıştığı sürece Stellar ağının tamamı hangi işlemlerin geçerli olduğu konusunda hızlı bir mutabakata varabilmekte ve bu işlemler hızlı bir şekilde kayıt defterine işlenmektedir.

İkinci favori olan Bitcoin Cash (BCH) hem bir dijital para hem de bir ödeme ağıdır. Aralık 2017’de Bitcoin’den ayrılarak oluşturulmuştur. Ayrılığın amacı, maksimum işlem sayısının artırılmasıydı. Bitcoin Cash resmi sitesi onu internette kullanılmak üzere tasarlanan bir elektronik nakit para olarak tanımlamaktadır. Merkezi değildir, herhangi bir merkez bankası tarafından kontrol edilmez ve herhangi bir kuruluşa güvenilmesini gerektirmez.

Bitcoin Cash piyasaya sürüldükten hemen sonra Bitcoin türevlerinin en başarılılarından biri haline gelmiştir. Bitcoin sahibi ünlü yatırımcı Roger Ver bu dijital para birimini takdir etmektedir ve onu “gerçek Bitcoin” olarak adlandırmaktadır. Ver 2011 yılında Bitcoin’i, ekonomik özgürlük sağlayan bir para birimi olduğundan desteklemiştir. Ama sonra düşük işlem masrafları ve süresi sunan Bitcoin Cash’a geçiş yapmıştır.

 

Sağduyulu bir seçim – Netricoin

Netricoin seti, başlangıç seviye yatırımcılara yönelik özel bir settir. Sette eğitimler, e-kitaplar ve eğitim materyalleri bulunmaktadır. Ürün sayesinde dijital paralara yatırım konusu ile ilgili temel bilgileri edinmek mümkün olmaktadır. Ürün, teorik bilgilerin pratiğe dökülmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu nedenle eğitim materyalleriyle birlikte kullanıcılara hediye olarak iki farklı dijital para verilmektedir. Bunlar, daha önce belirtilen dijital para birimleri Bitcoin Cash ve Stellar’dır. Müşteriler böylece elde ettikleri teorik bilgileri pratiğe dökebileceklerdir.

Netricoin‘i elde etmek için satıcıyla iletişim formu aracılığıyla iletişime geçilmeli ve telefon görüşmesi randevusu alınmalıdır. Telefon görüşmesi sırasında ticari teklif sunulacak ve ürünle ilgili bilgiler verilecektir. Satın alma sonrasında müşteri kendisine e-mail aracılığıyla gönderilen eğitim materyallerine erişim, webinarlara kaydolma ve dijital paranın değerini takip etme hakkı kazanmaktadır. Netricoin seti ile birlikte gelen ücretsiz tokenler ise farklı bir yolla temin edilmektedir. Erişim kodu, kapıda ödemeli olarak posta ile gönderilmektedir. Bu sayede tokenlerin üçüncü şahısların eline geçmesi riski önlenmektedir. Ücretsiz dijital paraya ve eğitim materyallerine erişebilmek için talimatları içeren posta gönderisinin teslim alınması gerekmektedir.

Başlangıç seviye yatırımcılar için bir çözüm

Müşteriye gönderilen pakette Netricoin seti erişim kodu kartı bulunmaktadır. Bu, paketle birlikte gelen Stellar ve Bitcoin Cash dijital paralarının saklandığı hesaba erişmek için kullanılan rastgele üretilmiş kullanıcı adını ve şifreyi içeren özel bir belgedir.

Netricoin Erişim Kartını elinde bulunduran kişi sahip olduğu dijital paranın miktarını kontrol edebilir. Ancak, bu parayı çekmek için e-mail üzerinden teyit işleminden geçmesi gerekmektedir. Dijital para, erişim kartındaki kod aracıya verildikten ve kişinin kimlik bilgileri doğrulandıktan sonra başka bir e-cüzdana aktarılabilir. Çekilen dijital para, eğer yatırımcı isterse, geleneksel bir para birimine (örneğin, borsada veya döviz bürosunda) dönüştürülebilir.

Netricoin ile ilgili görüşler onun dijital paralara yatırım ve yatırım portföyünün çeşitlendirilmesi için transparan ve modern bir yöntem sağlayan bir ürün olduğu konusunda hemfikirdir. Ürünün yaratıcıları, dijital paralar ve yatırım ile kapsamlı bilgilerin sağlanmasının yanı sıra ücretsiz olarak verilen Stellar ve Bitcoin Cash’ın bilinçli ve güvenli bir şekilde kullanılmasını mümkün hale getirmek için ellerinden gelen her türlü gayreti göstermektedirler.