Kako ustvariti denarnico kriptovalut? Moja pot nakupa CryptoEddu paketa

Kako ustvariti denarnico kriptovalut? Moja pot nakupa CryptoEddu paketa

To je vprašanje, ki si ga zastavlja veliko začetnikov na področju investiranja. Kriptovalute morajo biti, tako kot vsak denar, shranjene na varnem mestu. Na platformi, kjer ste nakup opravili,  so lahko zelo ranljiva za napade hekerjev.

Kaj je denarnica kriptovalut?

Razlaga tega pojma je zelo preprosta, saj je podobna situaciji, s katero se srečujete v vsakdanjem življenju. Ko dobite plačo se ne sprašujete, kam jo boste dali, saj jo samodejno dobite na vaš račun. Enako je pri nakupu kriptovalut – imeti morate mesto, kjer jih je mogoče  varno shraniti.

Katero denarnico izbrati?

Najlažja je razdelitev na online in offline denarnice. Prva se bo izkazala v situacijah, ko kriptovalute pogosto, celo vsakodnevno uporabljate. Podrobnejša razčlenitev:

  • denarnica na borzi
  • denarnica na računalniku
  • mobilna denarnica
  • denarnica brskalnika
  • denarnica strojne opreme

Offline možnost je koristna za ljudi, ki načrtujejo hraniti kapital dolgoročno. Sestavljena je iz shranjevanja naslova naše denarnice in zasebnega ključa [v obliki QR kode], ki se uporablja za prenos kriptovalut.

Poleg tega se morate odločiti, ali želite v svoji denarnici hraniti eno ali več kriptovalut.

Kako v nekaj korakih ustvariti denarnico?

Preden se odločite ustvariti denarnico se prepričajte, da ponudnik, ki ste ga izbrali, ni goljuf. Vedno se je bolje prepričati dvakrat, kot biti okraden.

  1. S pomočjo elektronske pošte in gesla se registrirajte na strani ponudnika.
  2. Potrdite aktivacijsko elektronsko pošto, ki ste jo prejeli v svoj nabiralnik.
  3. Prijavite se na spletno mesto in pojdite v denarnico kriptovalute.

Kdaj potrebujete denarnico?

Vedno, kadar kupujete kriptovalute. Tudi po nekaj enot. Moja prva kriptovaluta je bil Ripple, ki sem ga prejel kot bonus pri nakupu izobraževalnega gradiva CryptoEddu. Iz e-knjig, prenesenih z The Best Vouchers (thebestvouchers.com) sem ugotovil, da moram ustvariti takšno denarnico zaradi varnega shranjevanja virtualne gotovine.