Výhledové investice, o kterých jste nemohli vědět

Výhledové investice, o kterých jste nemohli vědět

Když se kryptoměny začaly objevovat na veřejnosti, hodně lidí je ignorovalo, a považovalo je za další chvilkový trend. O více než deset let později, se e-mince stávají stále oblíbenější a ochotněji používané, ale hodně lidí o nich stále neví. Stojí za to se na ně alespoň podívat, aby se nám nevyhnul další velký průlom.

Průlomová inovace

Za první a největší z kryptoměn je považován Bitcoin, vytvořený v roce 2008. Tato kryptoměna byla senzací z mnoha ohledů, počínaje otevřeným zdrojovým software a tajemným tvůrcem, Satoshim Nakamotem, po použití technologie blockchain. Zejména ten poslední aspekt se ukázal být zejména důležitý pro popularizaci kryptoměn, protože tato technologie se ukázala být velmi bezpečná, rychlá a praktická v mnoha ohledech, než jenom jako záznam transakce – a to do té míry, že je velké firmy už začaly používat ve své každodenní praxi.

Další průmyslová revoluce probíhá tady a nyní, před našimi očima a v našich městech. Nastal čas, abychom přestali utíkat před blockchainem a kryptoměnami, protože jsou všude kolem nás a mohou nám nabídnout hodně více, než se nám může zdát.

 

Litecoin – peníze budoucnosti

Litecoin, podobně jako první kryptoměna směřuje k nahrazení tradiční měny virtuálními penězi. Ale na rozdíl od svého archaického předchůdce, měl Litecoin příležitost učit se z chyb poučit se z nich. Podařilo se mu to, protože je nejenom rychlejší, ale rovněž bezpečnější a přátelštější pro uživatele, a od nedávna dokonce nabízí platební karty. Všechno to je na bázi transparentního kódu. Noví uživatelé mohou rovněž získat pomoc od přátelské společnosti na jednom z fór týkajících se kryptoměny.

Litecoin nemusí být nejoblíbenější alternativou pro tradiční peníze, ale bez problému lze najít hodně kurzů, které ho pomůžou hloubkově pochopit. Ale pro úplného amatéra dokonce přechod na využití tak přátelské e-mince se může zdát komplikované. Proto je nejlepší si vybrat kurz spojující teorii s praxí, jako balíček Tvůj Litecoin, dostupný na platformě The Best Vouchers. Může dokonce posloužit jako dárek pro druhou osobu, abyste společně začali svoje dobrodružství s kryptoměnami.

 

Ethereum – bez zbytečných zprostředkovatelů

Ethereum má zcela jiné použití než Litecoin a jiné e-mince. Je to kryptoměna používána na platformě sloužící pro tvoření decentralizovaných aplikací, nazývaných Dapps (od Decentralized Applications). Jsou založeny na bázi sítě blockchain, což dovoluje vynechání zprostředkovatelů nebo eliminování centrálních serverů. Platforma Ethereum mimo jiné dovoluje programování tak zvaných „inteligentních kontraktů“ (smart contract), čili jednoduchých smluv využívajících síť blockchain. Díky tomu lze uzavírat samoregulační smlouvy, které omezují potřebu zavádění nákladného, zbytečného a nespolehlivého lidského faktoru.

Jak jsme se už zmiňovali, Ethereum se liší od předních kryptoměn, protože slouží jiným účelům. Proto jeho využívání nevyžaduje učení se jiných znalosti. Naštěstí, tak jako v případě výše zmiňovaného Litecoinu, The Best Vouchers rovněž nabízí úvodní kurz na téma využívání Ethereum a inteligentních smluv, díky kterým získáte potřebné znalosti. Později je můžete rovnou vyzkoušet v praxi, díky bonusovým jednotkám připojeným k sadě zdarma.

Bez ohledu na to, zda budeme považovat kryptoměny za cestu k lepší budoucnosti, nebo za pouze zajímavý trend, rozhodně stojí za to ponořit se do jejich světa a naučit se jejich základů. Existuje hodně kurzů, které v tom mohou pomoci v každé fázi seznámení se s e-mincemi a technologii blockchain. Ale třeba mít na zřeteli, aby se využívalo důvěrné zdroje. Kryptoměny přitahují velký zájem, který není vždy podložen čistými úmysly. Navzdory tomu, a možná právě kvůli tomu, hodně lidí v nich vidí šanci na další technologický rozvoj, který nám může potenciálně usnadnit život. Stojí za to o ně projevit zájem už dnes, než se ukáže, že je celý svět krypto, a my jsme zůstali daleko pozadu.