A Cryptoguru csalók?

A Cryptoguru csalók?

Az egyik e-mailben, amelyet olvastam – Cryptoguru csalók? 

Kedves Szerkesztőség! Felkeltette az érdeklődésemet egy termék, amely korábban szóba került a portálon, pontosabban a Ripple csomagra gondolok. Mégis, miután rászántam magam a megvételére, rátaláltam egy cikkre a CryptoGuru.hu oldalon, melyben azt írták, hogy a Ripple Csomag csalás. A portál nem közölt erre vonatkozóan semmi bizonyítékot, engem mégis elbizonytalanított. Kíváncsi lennék a véleményetekre a https://cryptoguru.hu. A Cryptoguru csalók?

A szerkesztők válaszolnak World Of Cryptons News: 

Sajnálattal hallom, hogy ilyen oldalra találtál a világhálón. Miután gyorsan átnéztük a portált, megerősítést nyert a gyanúnk: egy gyenge minőségű oldalról van szó, melynek tulajdonosa egy konkurens társaság, amely megpróbál rossz színben feltüntetni más termékeket.

Sajnos az ilyen tevékenység egyre népszerűbb a világhálón, mivel alacsony költséggel és ráfordítással lehet negatív kampányt folytatni a vetélytársak ellen. Általában bizonytalan minőségű termékek gyártói és forgalmazói élnek vele.

Hogyan ismerhetünk fel a pozicionálást szolgáló oldalakat? Általában sok fizetett cikk és reklám található rajtuk, amik egy konkrét márka vagy gyártó termékeire mutatnak. Ha konkurens márkák termékei jelennek meg rajtuk, az mindig negatív módon történik.

Elképzelhető, hogy az oldal, amit találtál, zsarolásra szolgál. Ilyen esetben, ha a Ripple márka tulajdonosa megfizeti a kért összeget, a negatív cikk eltűnik az oldalról. Ha tehát egy kritikus cikk a következő hónapban eltűnik a portálról, valószínűleg zsaroló weboldallal van dolgunk.

Más lehetőség, hogy a cikket a konkurencia szponzorálta egy egyébként semleges honlapon. Ez meglehetősen ritkán fordul elő, és általában az adott portál alacsony minőségéről tanúskodik, amely egy adott terméket próbál ellehetetleníteni. A legtöbb komoly portál elutasítja a lejárató jellegű fizetett cikkeket, mivel azok rontják a hitelességét.

Összefoglalva – nem tudunk semmit bizonyítani, de az egész ügy gyanúsnak tűnik. A végső döntés arról, hogy melyik terméket vásárolod meg, mindig tőled függ. Azt javasoljuk, hogy ne támaszkodj egyetlen portálra, keress további információkat a témában más oldalakon is.