Stellar Paketi … yeni ürün hakkındaki görüşler ve analiz

Stellar Paketi … yeni ürün hakkındaki görüşler ve analiz

Dijital para karşıtlarının ürettikleri kara senaryolara rağmen dijital para piyasası gücünden hiçbir şey kaybetmemektedir. Dahası, dijital paralar ve tokenler her geçen gün daha popüler ve takdir edilir hale gelmekte, bunlarla ilişkili teknolojiler gelişerek yeni kullanım alanları kazanmaktadır. Dolayısıyla, dijital paralara yatırım konusu sadece profesyonel yatırımcıların değil, aynı zamanda normalde yatırım yapmayan kişilerin de ilgisini çekmeye başlamaktadır. Son zamanlarda Stellar hem profesyonellerin hem de amatörlerin büyük bir ilgi gösterdiği bir dijital para birimi haline gelmiştir. Bu projeye etkili ve güvenli bir şekilde yatırım yapabilmek için kendinizi geliştirmeniz şarttır.

Hazırlıklar …

Dijital para piyasası, çoğu kişinin alışık olduğu daha “geleneksel” piyasalara kıyasla oldukça farklıdır. Bu nedenle herhangi bir dijital paraya “ciddi” bir yatırım yapmaya başlamadan önce teorik bilgilerinizi mümkün olduğunca artırmanız önemlidir.

Buna, dijital para üretiminde kilit bir öneme sahip olan blockchain teknolojisinin ne olduğunun öğrenilmesiyle başlamalısınız. İnternette bu teknolojiyle ilgili teknik bilgiler bulunabilir. Kısaca tanımlamak gerekirse, blockchain, açık hesap defteri (open ledger) halinde kaydedilen verilerden oluşmaktadır. Bu veriler bloklar (block) halinde saklanmaktadır. Her blok, kendinden önceki blokla ilgili bilgiler içerdiğinden verilerin tamamı beraberce bir “zincir” (chain) oluştururlar. Bütün dijital paralar bu teknolojiye dayanmaktadır ve bu teknoloji dijital paraların güvenli olmasını sağlamaktadır:

  • “Açık hesap defteri” özelliği sayesinde, ağa erişimi olan herkes hesap defterindeki bilgilere erişebilir.
  • Veri “blokları”, ağa bağlı bilgisayarlar tarafından gerçekleştirilen karmaşık hesaplama işlemleri aracılığıyla teyit edilirler.
  • Blokların bir “zincir” haline getirilmesi sayesinde, belirli bir “bloktaki” verilerin değiştirilmesi imkansız hale gelmektedir.

Dolayısıyla, dijital paraların sahtelerinin üretilmesi imkansızdır çünkü bir bloktaki verilerin değiştirilebilmesi için o bloktan sonra gelen bütün diğer blokların da değiştirilmesi ve ayrıca söz konusu değişikliğin, ağdaki bütün bilgisayar ve cihazlar üzerinde gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Tabii ki bu açıklama basitleştirilmiş bir açıklamadır. Blockchain, dijital para birimleri ve dijital para piyasasıyla ilgili temel terimlerden sadece birisidir. Ölçeklendirme, kriptografi, kazma ve diğer birçok kavram ile konu oldukça karmaşık bir hal almaktadır.

Bazı kişiler için bu bilgileri özümsemek oldukça zor olabilir, ki bu anlaşılırdır. Neyse ki, dijital popülerlikleri artan dijital para birimleri, ortalama bir vatandaşın ilgisini çekmeye başlamış olduklarından, konuyla ilgili olarak, başlangıç seviye kişilere ya da amatörlere yönelik birkaç alternatif sunulmaktadır. Bunlardan birisi, hem teorik hem de pratik bilgiler edinmeyi sağlayan dijital para hediyeli eğitim paketidir.

 

Dijital para hediyeli paket – Nasıl kullanılıyor?

Dijital para hediyeli eğitim paketi, hem dijital para ve yatırım dünyasına ilk kez adım atan başlangıç seviye kişilere, hem de portföylerine dijital paraları da eklemek isteyen tecrübeli yatırımcılara yönelik bir üründür. Söz konusu paket dijital para birimleriyle ilgili kavramların, bunların kullanım alanlarının ve ticaretiyle ilgili işlemlerin anlaşılması için gerekli temel bilgileri sağlamaktadır. Her başlangıç paketinde iki öğe bulunur:

  1. Paketin ana öğesi olan eğitim materyalleri seti, teorik bilgilerin kullanıcıya aktarılmasını sağlamaktadır. Bu sette, ilgili kavramları, süreçleri ve terimleri en iyi bir şekilde öğrenmenize imkan tanıyan çeşitli materyaller bulunmaktadır. Sette webinarlar, e-kitaplar, analizler, grafikler ve sözlükler bulunabilir. Bütün materyallere çevrimiçi olarak erişilebilir ve bu materyaller kullanıcılara süresiz olarak verilmektedir. Böylece bu materyallere kullanıcıların istedikleri an geri dönmeleri mümkün olmaktadır.
  2. Ücretsiz bonus olarak, söz konusu paketin konusunu oluşturan dijital paradan bir miktar verilmektedir. Bu sayede paketin daha pratik bir hal alması mümkün olmaktadır. Bu ekin amacı, satın alınan materyalleri tamamlamaktır. Paket ile ilk dijital paranızı kolay ve güvenli bir şekilde elde etmenizin yanı sıra eğitim materyallerinde açıklanan kavram ve terimleri pratik olarak uygulamaya koymanıza imkan tanınmaktadır. Dolayısıyla, teorik bilgilerinizi karşılaştırma, gözlem ve pratik uygulamalar sayesinde pekiştirmeniz mümkün olmaktadır.

Söz konusu bonus müşteriye “dijital cüzdan” olarak adlandırılan bir sitede açılacak hesaba yatırılmak suretiyle teslim edilir. Bu da kullanıcının uygun bir cüzdan bulma ve kendi hesabını açma zahmetinden kurtulmasını sağlamaktadır. Bu işlemler başlangıç seviye kişiler için oldukça zor işlemlerdir. Bu durum, elektronik cüzdan ile ilgili şartları oldukça sert olan ya da diğer dijital para birimlerinden oldukça farklı olan dijital para birimleri için özellikle önemlidir. Son zamanlarda popüler olmaya başlayan Stellar böyle bir tokendir.

Yeni paket? – Stellar Paketi

Stellar paketi dijital para hediyeli başlangıç paketleri serisinin en yeni üyesidir. Paketin üreticisi, Stellar’a gösterilen ilginin artması nedeniyle piyasada oluşan talebe cevap vermeye karar vermiştir.

Serideki diğer paketlerde olduğu gibi Stellar paketi de çok çeşitli materyaller içermektedir. Paket, dijital paralarla ilgili temel bilgilerin yanı sıra Stellar’ın geçmişi ile ilgili bilgileri, kullanım alanlarını, platform ve Stellar lumens tokenleri ile ilgili bilgileri de içermektedir. Böylece, dijital paralara ilgi duyan kişiler, bunlarla ilgili temel bilgileri edinebilecekleri gibi, Stellar platformunun ve Stellar lumens’in geçmişi ve kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgileri de elde edebilirler.

Stellar paketi ile birlikte bir miktar Stellar lumens verilmektedir. Bunlar, paketin üreticisi tarafından oluşturulan özel bir hesapta muhafaza edilirler. Sette ayrıntılı olarak açıklanan nedenlerden dolayı Stellar dijital cüzdan konusunda oldukça seçicidir. Uygun bir platformda uygun ve güvenli bir cüzdan bulmak, dijital para piyasasına yabancı olmayan kişiler için bile oldukça zor olabilir. Bu nedenle, müşteri için Stellar e-cüzdanının oluşturulması, amatörler ve başlangıç seviye yatırımcılar için oldukça kullanışlıdır.

Peki Stellar paketi pratikte nasıl? Bizim görüşümüz açık ve net…

 

 Stellar Paketi – görüşümüz ve analizimiz

Başlangıç seviye yatırımcılara yönelik olarak oluşturulan bir ürün olan Stellar başlangıç paketi görevini layıkıyla yapmaktadır. Sunulan materyaller, dijital para ile ilgili tecrübesi bulunan kişiler için yeni bilgiler içermiyor olabilir ancak konuyla ilgilenmeye yeni başlayan amatörlerin temel bilgileri edinmeleri için mükemmel birer kaynaktır. Açık, net ve anlaşılır materyaller, dijital para piyasasıyla yeni ilgilenmeye başlamış kişiler için oldukça karmaşık ve anlaşılması güç kavramları çok iyi açıklamaktadır.

Belirli bir dijital paraya yoğunlaşmak oldukça iyi bir fikirdir. Bu, belirli bir dijital para birimi ya da token ile ilgilenen kişiler için özellikle doğrudur. Bu durum paketin fiyatının görece daha uygun olmasını ve içeriğinin daha ayrıntılı olmasını sağlamasının yanı sıra müşterilerin belirli bir dijital para hakkında ayrıntılı bilgiler edinmesini sağlamaktadır. Dahası, belirli bir dijital para birimi ile ilgili ayrıntılı bilgiler edinen kullanıcı, diğer altcoinleri daha iyi anlayacaktır.

Paketle birlikte verilen bir miktar dijital para oldukça ilgi çekicidir. Bu bonusla edinilen teorik bilgilerin pratiğe dökülmesi sağlanmaktadır. Dahası, müşterilerin, amatörler için genelde uygun olmayan bir yer olan dijital para borsasını kullanmalarına gerek kalmadan dijital para edinmelerine izin vermektedir.

Özetlemek gerekirse, Stellar paketi gizli ve ulaşılması zor bilgiler sağlamasa da, başlangıç seviye kişiler için mükemmeldir. Söz konusu ürün, dijital para piyasasında rahat hareket etmek için gerekli olan temel bilgileri ve belirli bir miktar dijital parayı müşterilere güvenli ve kolay bir şekilde sunmaktadır.

Peki neden Stellar?

Stellar sadece para ve dijital para transferi sağlayan bir platform değildir. Aynı zamanda birçok farklı yatırım aracının, ürünün ve hizmetin transferini de mümkün hale getirmektedir. Böyle transfer işlemlerinin masraflarının oldukça düşük olduğunu ve transferin neredeyse anında gerçekleştirildiğini belirtmekte fayda vardır.

Hem büyük şirketlerin hem de gerçek kişilerin kullanımına açık olması Stellar platformunun diğer bir avantajıdır. Bu tür platformlar genelde bu gruplardan sadece birine yoğunlaşmaktadır ancak Stellar her iki grup tarafından kullanılmaktadır. Bu sayede benzer tokenlere kıyasla daha geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.

Bu özellikleri sayesinde Stellar, 2018 sonunda patlayan balondan görece az etkilenmiştir ve sonrasında kayıplarını hızlı bir şekilde telafi etmiştir. Bu nedenle birçok kişi Stellar’a ilgi göstermeye başlamıştır. Bu da Stellar paketinin oluşturulmasına ön ayak olmuştur.

Söz konusu faktörler sayesinde Stellar her geçen gün daha popüler ve ilgi çekici bir ürün haline gelmektedir. Bu nedenle, Stellar’ın eğitim paketlerinin kapsamına alınmış olması doğaldır. Stellar lumens kullanmak ya da bu tokene yatırım yapmak isteyen kişilerin sayısında büyük bir artış görülmektedir. Stellar başlangıç paketi sayesinde bu kişiler gerekli bilgileri ve geleceği parlak bir yatırım olan ilk dijital paralarını güvenli ve kolay bir şekilde elde edebilirler.